fbpx

De ce NU recomand sedinta foto de nunta la Muzeul Satului

by FT Admin
1789 views
De ce (NU) recomand sedinta foto de nunta la Muzeul Satului

De ce NU recomand sedinta foto de nunta la Muzeul Satului?

De ce fotografii la Muzeul Satului? De ce aici si nu in alta locatie?

Muzeul Satului din Bucuresti este locul ideal pentru o sedinta foto, atunci cand iti organizezi nunta sau cununia in stil traditional romanesc.

 

Primesc des intrebarea: Este bine sa facem sedinta foto din ziua nuntii la Muzeul Satului?

Eu, ca si fotograf de nunta le spun intotdeauna ca da, numai daca nunta voastra are specific traditional romanesc iar voi purtati costum popular si va place ideea de „sat romanesc”

Cununie - Nunta-traditional-romaneasca-muzeul-satului (2)

Si daca nu vom fi imbracati in costum popular putem face sedinta acolo?

Desigur, dar daca nu va leaga nimic (tema nuntii, satul romanesc) nu recomand, putem alege orice alta locatie care evidentiaza tema nuntii voastre.

Cristina si Laur iubesc folclorul si traditiile romanesti asa ca si-au dorit din suflet sa faca sedinta foto si cununia civila in stil traditional romanesc.

De mică visam la o nuntă în costume populare, iar

soțul meu nu a ezitat să spună da când i-­am spus ce mi-­aș dori. Ce m-a impresionat extrem de mult a fost faptul că 90% din invitați și­-au achiziționat veșminte tradiționale, ii, brâuri sau chiar costume complete și au dorit să vedem că ne susțin și ne sunt alături nu doar din obligație. – Cristina

Imbracati ca strabunii nostri, fiecare detaliu a fost atent organizat, de la spice de grau, la „macate traditionale”, totul a creat povestea intr-un stil deosebit.De ce NU recomand sedinta foto de nunta la Muzeul Satului

Ziua de Sanziene la Muzeul Satului a adus multi mestesugari si traditii romanesti cum ar fi impletitul cununiilor de flori de lavanda.

La noi la olteni, în ziua de Sânziene gospodinele fac un cerc din flori și îl lasă în portă la vedere, astfel trecătorii trebuie să ia cercul și să trecă prin el de 3 ori. Bunica mea spune că dacă treci prin el vei avea belșug și sănătate tot anul. Așa că după terminarea oficierii cununiei am trecut prin acest cerc ținut de mamele noastre. Tot prin acest cerc au trecut și invitații la intrarea în restaurant, înlocuind astfel banala primire cu șampanie și pișcoturi.

Am descoperit gradina plantelor de leac si frumusete, o gradina plina de lavanda.

Aici am gasit-o pe Valentina Andrei facand coronite din flori bucurandu-se nespus ca poate ceda atelierul ei pentru cateva minute mirilor nostri pentru a putea face cateva fotografii.

Cununie - Nunta-traditional-romaneasca-muzeul-satului (2)

Am aflat ca lavanda este simbolul dragostei pe care o porti cuiva!

Clipe fericite si aducatoare de pace, va doresc ! Valentina Andrei

Vezi toata povestea: Cununie Civila Traditional Romaneasca Muzeul Satului

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA SI:

Acest site foloseste cookie-uri. Prin continuarea navigarii, esti de acord cu folosirea acestora. Sunt de acord Citeste mai mult